Coaches: Clyde Anches en Wytze Veenstra

Wat is BeeBall?

Een stoer, flitsend en leuk spel voor kinderen. Een homerun slaan, over de honken rennen, een punt scoren of een mooie vangbal maken? BeeBall is hét honkbalspelletje voor jongens en meisjes vanaf 6 jaar. Maar eigenlijk beginnen we al met kids vanaf 3 jaar.

Amsterdam Capitals heeft twee niveaus binnen BeeBall; Majors en Rookies.

Majors (8-9 jaar)

Op speelse wijze maken de kinderen zich snel eigen met de technische vaardigheden van honkbal en softbal. Spelers die iets verder zijn, kunnen ervoor kiezen om de coach de bal te laten gooien en dan weg te slaan in plaats van van een paal te slaan. Doordat de regels eenvoudig zijn, kan iedereen het spel spelen.

Rookies (4-7 jaar)

Bij BeeBall Rookies slaan de spelers de bal vanaf een paal. Elke speler mag slaan en je mag doorgaan tot je de bal weggeslagen hebt. Spelers die iets verder zijn, kunnen ervoor kiezen om de coach de bal te laten gooien en dan weg te slaan. Punten maak je net als honkbal door over de honken te lopen. Door kleine teams en eenvoudige spelregels, worden kinderen volledig in het spel betrokken en zijn zij volop in beweging. Door het spelen van BeeBall raken kinderen snel vertrouwd met het slaan, gooien en vangen.

Bij Amsterdam Capitals spelen we in de zomer BeeBall op het veld en in de winter in de zaal.

Kijk hier voor de trainingstijden.

De aankomende wedstrijden


Meer info over BeeBall

Dylan in actie bij de Rookies!