Honk- en softbalvereniging Amsterdam Capitals is een vriendelijke vereniging die kinderen en volwassenen op verschillende niveaus laat honk- en softballen. Persoonlijke aandacht en het gezamenlijk creëren van een sportieve sfeer staan bij ons hoog in het vaandel. Wij hebben ervaren en betrokken coaches en trainers die ervoor zorgen dat alle spelers de juiste begeleiding krijgen.

Verschil honkbal en softbal
Qua spelregels en opzet verschillen de sporten nauwelijks van elkaar. Softbal wordt echter gespeeld op een kleiner veld met een grotere bal. Hierdoor is het aantal spelacties vaak wat hoger. De werper gooit de bal onderhands in plaats van bovenhands . Ook duurt een softbalwedstrijd vaak wat korter dan een honkbalwedstrijd. De grote overeenkomst tussen beide sporten is natuurlijk dat ze allebei net zo leuk zijn!

Voor iedereen
Amsterdam Capitals biedt verschillende niveaus van honk- en softbal en is gericht op alle leeftijden. Van recreant tot topsporter en van jeugd tot senior. Wij hebben onze leden het volgende te bieden:

BeeBall
BeeBall is voor jongens en meisjes van 3 tot 10 jaar. Het is een speelse kennismaking met onze sport, waar met aangepaste regels in kleine teams gespeeld kan worden. Een wedstrijd duurt ongeveer een uur. Meer informatie vind je op de BeeBall pagina.

Pupillen honkbal
Voor jongens (meisjes kunnen ook meedoen) van ongeveer 10 tot 12 jaar. We spelen met aangepaste regels, maar wel op zo’n manier dat er een echt spel ontstaat. Het doel is om spelers verder kennis te laten maken met de basis van de sport, plezier te hebben en hen zoveel mogelijk hun sportieve kwaliteiten te laten ontwikkelen. Meer informatie vind je op de Pupillen pagina.

Aspiranten honkbal
Het Aspirantenteam is er voor jongens en meisjes van 13 t/m 15 jaar. Ook zonder veel ervaring kun je prima aansluiten. Met heel veel fun en energie leer je de basisprincipes van het spel, speel je wedstrijden inde competitie, wordt je slagtechniek alleen maar beter en maak je steeds meer vangballen. Meer informatie op onze Aspirantenpagina.

Junioren honkbal
Voor jongens van ongeveer 15 tot 21 jaar. Onze vereniging heeft momenteel één Junioren team. Meer informatie vind je op de Junioren pagina.

Senioren honkbal
Voor honkballers vanaf 18 jaar. Onze vereniging heeft meerdere senioren honkbalteams die elk in een andere klasse uitkomen. Van Topsport tot zuiver recreatief. Er is dus voor ieder wat wils.

Senioren softbal
Voor softballers (M/V) vanaf 18 jaar. Wij hebben momenteel één senioren herenteam en één damesteam. Ook voor softbal geldt dat wij voor elk type sporter iets te bieden hebben.

Het seizoen
Het seizoen start met wintertrainingen in januari en februari. Deze trainingen vinden in het weekend plaats in een van de sporthallen in de omgeving van het veld.

In maart en april worden oefenwedstrijden gespeeld en worden de eerste buitentrainingen gegeven.

Vanaf medio april start de daadwerkelijke competitie. Deze loopt in de regel tot ergens in oktober. De competitie kent een zomerstop tijdens de schoolvakantie.

Daarnaast organiseren wij gedurende het seizoen regelmatig aanvullende activiteiten, zoals toernooien. En doen we mee met de toernooien van clubs uit de omgeving.

Uitrusting / kleding
De teams worden voorzien van het benodigde basismateriaal, zoals helmen, catcher uitrusting, knuppels, ballen en een materiaaltas. Leden kopen via de vereniging een tenue. Veldschoenen en natuurlijk een handschoen verzorg je zelf. Kleding is overigens ook beperkt tweedehands te koop bij de vereniging en beginners kunnen een handschoen lenen.

Vrijwilligers
Een vereniging draait op vrijwilligers. Van elk van de leden en ouders van minderjarige leden wordt daarom verwacht dat zij hun steentje bijdragen. Dit kan in vele vormen: voor vervoer zorgen, helpen in de kantine, scoren, scheidsen, helpen bij de organisatie van toernooien, etcetera.

Geïnteresseerd in honk- of softbal? Kom dan eens langs op onze gezellige club. Je bent van harte welkom om eens vrijblijvend mee te doen met een training.

Meer weten? Neem dan contact met ons via de contactpagina.